ОДРЖАН ШЕСТИ ТРАДИЦИОНАЛНИ АЕРО СКУП

У суботу,19.августа 2017.године на борском аеродрому одржан је шести традиционални аеро скуп под називом Fly-In.Организатор скупа био је Аеро Клуб Бор,под покровитељством општине Бор а у сарадњи са Установом спортски центар “БОР” која је пружила пуну техничку подршку.Oве године аеро скуп је прерастао у манифестацију од значаја за општину Бор.

Манифестација је отворена у 10 сати,интонирањем химне трубом и наступом културно уметничког друштва из Рготине.

Посетиоци и љубитељи ваздухоплова су уживали у демонстративном лету ултра лаког авиона Сила 450, моторног змаја, шлеп једрењу једрилице као и десантирању падобранаца из авиона Утва 66. Посебно изненађење аеро скупа, поред катапултирања и спуштања падобраном, било је демонстрирање лета беспилотне летелице.Поред авиона и летелица посетиоци су могли да погледају   изложбе авио макетара и авио  моделара.

Авиони учесници аеро скупа који су овим поводом долетели на борски аеродром су : Три авиона Цесна 182 из Ваљева,Вршца и Ниша;   Два ултра лака авиона Сила  450 из Ћуприје;  Три  ултра лака авиона Фајерфокс  и Дајмонд  из Крушевца, Трстеника и Богатића;  Три пајпер авиона изТрстеника и Смедеревске паланке; Беспилотна летелица Геоскан 201 из Београда;  Утва 66  из Параћина;  Једрилица Бланик л13 из Смедеревске паланке и моторни змај.