Balkanski košarkaški turnir uspešno završen

U nedelju 26.08.2017.god, u velikoj dvorani Ustanove “Sportski centar Bor”  uz prigodne nagrade ,svečano je zatvoren juniorski košarkaški turnir na kome su učešće uzele ekipe iz Rumunije, Bugarske i Srbije. Nadmetanje ovih ekipa tokom vikenda pratilo je više od 350 navijača. Rumunski košarkaši su od samog početka  turnira pokazali dobru igru i spremnost  i kao neporaženi osvojili zlato. Domaćini,  košarkaši KK “ZICER”-a su  zasluženom pobedom nad Zaječarcima i početnom razlikom od 14 poena prednosti, zauzeli drugo mesto ,sa konačnim rezultatom 79:44.

 

Pehare za najboljeg igrača turnira i najboljeg strelca uručio je na svečanoj dodeli nagrada Alan Tošić, trener i član organizacionog odbora takmičenja.Za najboljeg na turniru proglašen je Penciu Bogdan, košarkaš BK “Timisuara” iz Temišvara, dok je priznanje za najboljeg strelca dodeljeno Aleksandru Iliću, kapitenu juniorskog tima KK “Zicer” iz Bora.

U cilju promocije sporta i razvoja sportskih manifestacija u Boru,  direktorica Ustanove “Sportski centar Bor”, poklonila je  dva rudara u ime borske opštine i Rudarsko-topioničarskog basena “Bor” ekipama BK “Vidabasket” iz Vidina i BK “Timisuara” iz Temišvara.Tom prilikom, ona je istakla da će Bor i dalje nastaviti da pospešuje i razvija ovakve i slične sportske manifestacije i poželela sreću svim učesnicima turnira u predstojećoj sezoni.