25. Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије у Бору

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије од 31.08. до 02.09. 2017. године организује 25. СЕНИ Републичке спортске игре, које ће се одржати у Бору и на Борском језеру. Ово такмичење се одржава 25. годину заредом са циљем промоције спорта међу особама са повређеном кичменом мождином и активног учествовања особа са инвалидитетом у животу заједнице. Очекује се учешће 120 такмичара (углавном корисника инвалидских колица) из градова широм Србије, као и 4 екипе или делегације из региона (из Словеније, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине, Црне Горе).Сви учесници ће бити смештени у хотелу „Језеро“ на Борском језеру. Међу такмичарима ће учествовати и прослављени параолимпијци Жељко Димитријевић и Драженко Митровић.

Првог дана игара, 31.08.2017. у Спортском центру Бор одржаће се такмичење у стоном тенису и стрељаштву, а у поподневним сатима ће се одржати такмичење у пикаду у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.

Program SENI 25. RSI 

Свечано отварање СЕНИ 25. Републичких спортских игара Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, којег чини мрежа од 28 удружења из целе Србије, десиће се другог дана игара, 01.09. (петак), на спортским теренима хотела „Језеро“ на Борском језеру са почетком у 9 сати. Очекује се да ће том приликом говорити представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, председник Општине Бор, Александар Миликић, и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, Михаило Пајевић.По отварању игара, следе такмичења у атлетским бацачким дисциплинама: бацање кугле, бацање копља, бацање диска, бацање чуња и копља. Истог дана, у поподневним сатима у хотелу „Језеро“ одржаће се такмичење у шаху, којим се уједно завршава такмичарски део игара. На свечаној вечери биће проглашени победници и уручена признања најбољима и званично затварање игара.

Ову традиционалну спортску манифестацију је подржало Министарство за рад, запошљавење, борачка и социјална питања Владе Rепублике Србије и Inpharm Co. d.o.o. са брендом СЕНИ и појединачни донатори.

На  Играма су претходних година учествовали параолимпијци, стонотенисери: Нада Матић, Борислава Перић Ранковић, Митар Паликућа, Горан Перлић; атлетичари: Драженко Митровић, Милош Зарић, Милош Митић, Жељко Димитријевић; стрелци: Ласло Шурањи, Живко Папаз, Драган Ристић.Савез параплегичара и квадриплегичара Србије редовно, кроз своје програме, подржава такмичења у стоном тенису, а има и формиране лиге у шаху и стрељаштву. Спорт се негује међу  члановима и има врло важну улогу у рехабилитацији и социјализацији.